Az egész családnak megmondja a telefon, merre hány méter – Kell ez nekünk?

Okostelefonra fejlesztettek ki több olyan alkalmazást, ami összetartja a szétesőben lévő napirendet – és a családot.

Eleged van a hűtőn hagyott cetlikből, a sosem válaszoló, telefonján lógó kamaszgyerekből, a mindent elfelejtő férjből, és az egész, ebédlőasztalnál szervezett komplett káoszból? Akkor van egy jó hírünk van: az okostelefonra már kifejlesztettek több olyan alkalmazást is, ami összetartja a szétesőben lévő napirendet.

Egy család életét nehéz menedzselni, észben tartani, kinek mikor van edzése, munkamegbeszélése, mikorra vártok vendégeket, vagy ki megy el aznap bevásárolni. Ma már a telefon megoldja mindezt: több olyan alkalmazás is létezik, amelyikben az egész életünket digitalizálhatjuk, az online naptárba felvezethetjük a teendőket, írhatunk bevásárlólistát, heti menüt, üzenőfalon kommunikálhatunk a többiekkel, és naplót is vezethetünk. A Cozi alkalmazás például ingyenesen elérhető iPhone, iPad, Android, és Windows 8.1 Tablet készülékre is – kérdés, hogy szükség van-e rá.

Miközben valóban hatékonyabbá teheti az életet, egy nagyon fontos kommunikációs csatornát szüntet meg minden alkalmazás: a személyes családi megbeszélést. Ahelyett, hogy – ha más nem, kényszerből lefolytatott – családi megbeszéléseken együtt lennétek, és élőben vitatnátok meg, kinek mi dolga van, mindenki a telefonja fölé hajolva intézheti el az ügyeket, így akár szóba sem kell állni a másikkal, mi több: egy helyiségben sem kell lenni vele. Kell ez nekünk?