Kikutatták, hogy a zuhanyzás nagyrészt felesleges

A tudósok szerint a napi két, vagy akár egy zuhanyzás is teljesen felesleges, hiszen cseppet sem vagyunk olyan piszkosak, mint azt gondoljuk.

Amíg az ember vele egynemű barátaival vagy egyedül él, akkor még nem jelent világkatasztrófát, ha hónaljszaga van, nem borotválkozott, vagy épp beleizzadt a zoknijába. Párkapcsolatban élők, és az igényes nők viszont el sem bírják viselni, ha napi egyszer nem zuhanyozhatnak. Nos, el kell keserítenem őket: a bőrgyógyászok szerint tök rendben van a saját koszunk.

Nem, Dr. Joshua Zeichner nem egy baltimore-i lukban rendel illegális doktorként, hanem egyetemi adjunktus New Yorkban, és egy másik orvossal együtt azt állítja, hogy a zuhanyzás és a testszagok mániákus eltüntetése csupán kulturális “marhaság”, szépségünk és a körülöttünk élő emberek miatt tesszük, miközben biológiailag  teljesen felesleges, sőt.

A túl gyakori zuhanyzás, az antibakteriális termékek használata többet árthat, mint amennyit használ, a forró víz szárítja és irritálhatja a bőrt, a rossz bacikkal együtt pedig azoktól a jóktól is megszabadít, amik egészségünk érdekében élnek rajtunk. A babáknál és a gyerekeknél egyenesen azt ajánlják, hogy az ekcéma és az allergia megelőzésének érdekében ne fürdessük őket naponta, felnőtteknek is elég két-három naponta egy zuhanyzás.

Nos, ha valóban erre megy a világ, akkor sokkolóan szagosak leszünk, és elkezdhetünk hozzászokni, hogy emberek vagyunk, saját szaggal vagy illattal, kinek hogy tetszik.

Forrás: Buzzfeed