Egy egész napra való kalóriát szedhetsz össze egy étkezéssel a gyorséttermekben

Persze, lehet csak salátát rendelni öntet nélkül szénsavmentes ásványvízzel, de őszintén: ki lakik vele jól? Ha pedig többet ennél a kedvenc helyeden, hipp-hopp az egész diétádat agyoncsaphatod.

A brit Egészségügyi Minisztérium álláspontja szerint egy átlagos huszonéves, egészséges fiatal nő napi kalóriaszükséglete 2000 kalória. A rossz hír az, hogy egy gyorsétteremben elköltött ebéd önmagában eléri a 2000 kalóriát, tehát az egész napi ajánlott kalóriamennyiséget.

kaloriabomba nyito igazi

Amit itt látsz, nagyjából lefedi egy egész napi kalóriaszükségletedet

A McDonald’s-ban egy ropogós csirkés szendvics baconnel 750 kalória,  a krumpli több, mint 300, a McFlurry több, mint 600, egy kóla ezt még megspékeli 200 kalóriával – az összesen 1850 kalória.  Ezek után mit eszel majd vacsorára?

kaloriabomba 2

Lehet hogy szép, de kicsit sem egészséges

Ha átbattyogsz a Burger Kingbe, ott is teljesítheted ugyanezt: a dupla Whopper sajttal 1070 kalóriát tartalmaz csak így magában, ha emellé még iszol egy vaníliás shake-t, akkor az 500-kalóriával dobja meg a táblázatod, tehát 1570 kalóriánál tartasz, és akkor mág a hagymakarika sehol sincs.

És tutira nem diétás

És tutira nem diétás

Ha a Subway szendvicseket szereted, hiába nézed a szép zöldségeket, egy szendvics 3-400 kalóriát nyom, a chips további 230-at, az öntetekről pedig nem is beszéltünk, amelyek további 200 kalóriát jelentenek. A képen látható menüt be kéne osztanod egész napra ahhoz, hogy a normál (!) kalóriabevitelt ne lépd túl. Jó diétázást!

Forrás: Dailymail