Nézd meg Párizst 2050-ben! A jövő épületei gyümölcstermő tornyok lesznek

Hogyan kombinálhatjuk a kertet a belvárosi felhőkarcolókkal? Egy francia építész erre is talált megoldást: szerinte 2050-re szó szerint élő kertes, zöld épületek lepik majd el Párizs utcáit.

paris 1

Szmog-szűrő épületeket is terveznek

Felejtsd el a belváros közepén szorongó kis közösségi kerteket, és gondolkozz nagyban! Vincent Callebaut építész víziója szerint Párizs harminc-negyven év múlva egészen zöld színben pompázik majd a rengeteg okosépület miatt.

paris 2

Méhsejt-alapú házak – a méheknek már bejött

Ezeket nemcsak megújuló energiaforrások működtetik, még csak nem is arról van szó, hogy az épületek tetején csinos kis minikertet rendeznek be: magukon a falakon élnek majd a növények.

paris 4

A hidak rajzairól kihagyta a visszatérő állatvilágot…rajzanak majd a madarak

Az emberek boldog mosollyal sétálnak, illetve bicikliznek közöttük, aki pedig megéhezik, csak szakít egy finom gyümölcsöt valamelyik “fáról”.

paris 5

Így néz majd ki Párizs messziről

A levegő tiszta lesz és élvezhető, az emberek boldogak, az áramot nagyrészt napelemek, szélerőművek, és más, modern berendezések szolgáltatják – csak azt nem tudom, hová zsuppolják majd be a rágógumizó turistákat, a szemetelő, közönyös, fáradt, gyorséttermekre és benzinfröccsre áhítozó, vagy csak zöldutáló helyi lakosokat. Ja, és lesz még annyi víz a Földön, hogy öntözni tudják ezeket az épületeket?

Forrás: Desingboom