Szakértők azt ajánlják, úgy válasszunk pasit, ahogy kutyát

Merőben új megközelítéssel rukkolt elő egy párkapcsolati tanácsadó.

Rövid vagy hosszú szőrű legyen? Attól függ, be akarod-e engedni a lakás minden részébe. A túl nagy termetű sokat eszik, a kicsi állandóan ugrál. Lehetőleg ne nyáladzzon, ne rágja szét a bútorokat, legyen szobatiszta, ne ugasson feleslegesen, de védjen meg a betörőktől. Ilyen az ideális pasi, nem igaz?

Elsőre kissé meredeken hangzik, de egy Dr. Annie Kaszina nevű párkapcsolati szakértő hölgy azt állítja, hogy nincs is olyan sok különbség a kutyánk és a párunk kiválasztása között. Dr. Kaszina még könyvet is írt a merőben új megközelítésű párkapcsolati elméletéről, amelyben olyanokat olvashatunk, hogy a választottunk temperamentuma  – legyen két- vagy négylábú – a legsarkalatosabb pont: ha valakinek rossz a természete, és nem vagyunk mentőangyal típusok, jobb haza sem vinni.

Dr Annie Kaszina és négylábú társa

Dr. Annie Kaszina és négylábú társa

Ó, és ne feledkezzünk el a származásról sem: törzskönyv nélküli keverékek is lehetnek ugyanolyan imádnivalóak, de azért figyeljünk oda, hogy választottunk megkapta-e a megfelelő védőoltásokat, és nem örökölt-e valamilyen betegséget. Választás előtt figyeljük meg az adott egyedet, hogy a kommunikáció során odafigyel-e ránk, veszi-e a jelzéseinket: ha csak önmagával van elfoglalva, akkor igen hamar problémáink lesznek. Ja igen, akkor is, ha túl rámenős – azonnal sétálni vinne –  harapós, és nem szereti a gyerekeket – vagy muszáj lesz szerezni egy jó szájkosarat.

Forrás: Dailymail