Az Instagram a borotvált nőket szereti

Ahogy a Facebook, úgy a többi közösségi oldal is cenzúrázza a feltöltött képeket, de míg az előbbinél a szoptatós fotók verték ki a biztosítékot, addig az Instagram a szeméremszőrzettől akad ki.

Három hete a Stick and Stones ügynökség feltöltött pár képet két olyan fürdőruhás modellről, akiknél bizony a bikinivonalban ott figyelt némi szőr – egyébként ha a férfiaknál hívhatjuk pázsitnak meg játszószőnyegnek, a nőknél miért nem? Az Instagram jó nagy botrányba keveredett azzal, hogy szó nélkül eltüntette a képeket a szeméremérzetre hivatkozva, miközben a férfiak szőrös képeit a legnagyobb nyugalommal hagyta fent.

article-hair-0122

A nők egyenjogúságáért küzdő szervezetek azonnal vért szimatoltak, mondván, milyen jogon nem szőrösködhetnek akkor a nők? A szemérmesség álcája mögött vajon nem az a szexista elképzelés lapul, miszerint egy nő nem lehet szőrös ahol és amikor akar, egy férfi viszont igen? Justin Bieber Calvin Klein képein bizony ugyanúgy találni némi szeméremszőrzetet…(jó, a bajusz sem igen jött össze neki)

instagram 3

Az olyan hírességek, mint Miley Cyrus, egészen nudista képeket is közzétehetnek, miközben az ilyen átlagos fotók kiverik a biztosítékot:

instagram 2

Személy szerint mondjuk továbbra sem értem, miért kell mindenáron intim fotókat kitenni magunkról bárhová is, de ha már egyesek megteszik, tegyék egyenjogúságban.

Forrás: Mic.com