Állatként vadásznak az albínó gyerekekre Tanzániában

Mintha csak ritka állatok lennének, úgy keresik fel és adják veszik szegény albínó gyerekeket Tanzániában. Gyakran saját családjuk adja el őket ötvenezer fontért.

Felháborodunk azon, hogy a globális felmelegedés mennyire nem érdekli  a nagy cégeket, hogy egész állatfajok halnak ki a szemünk láttára a megfékezhetetlen orrvadászok miatt, és azon gondolkodunk, vajon milyen emberi szörnyetegek lehetnek ezek? Szerintem ugyanolyanok, akik Tanzániában még mindig elhiszik – elhiszik! – hogy az albínó emberek testrészei gyógyító erővel bírnak, ezért szabályosan kereskednek velük tekintet nélkül az emberi életre – férjek adják el feleségüket, szülők a gyerekeiket.

Josephat Torner, egy harcos aki kiáll az albínók jogaiért - nem túl sok sikerrel

Josephat Torner, egy harcos aki kiáll az albínók jogaiért – nem túl sok sikerrel

Követve a logikájukat – minden ami eltér a megszokottól, az vagy gonosz démon vagy szerencsehozó talizmán, de mindenképpen levágandó – saját maguk ellen kéne fordulniuk, hiszen Tanzániában a legmagasabb a támadások és  gyilkosságok száma egész Afrikában. A szerencsehozó részek a varázslókhoz és csodadoktorokhoz kerülnek, akik jó pénzért eladják azokat a tanzániai pénzes elitnek. Rendes piaci ára van a különböző testrészeknek, de persze a legtöbbet az egész test éri egyben.

Az albínó gyerekek és felnőttek egy része zárt központban éli le az életét, ahol megvédik őket a támadásoktól

Az albínó gyerekek és felnőttek egy része zárt központban éli le az életét, ahol megvédik őket a támadásoktól

Tanzániában egy az ezernégyszázhoz az esélye annak, hogy albínónak szülessen egy gyermek, élete onnantól kezdve folyamatos rettegés. Vagy szülei adják el, vagy a vadászok fenik rá a késeiket.

albino 1

Forrás: Dailymail