Nemzetközi díjat nyert egy magyar kislány ezzel a festménnyel

A közönségszavazatok alapján a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola ötödik osztályos tanulója, Both Marietta is a legjobbak között szerepelt a nemzetközi ASTRA Tehetség gyermekrajzversenyen, amelyre műholdas szolgáltatásokat bemutató alkotásokat vártak.

rajz

Both Marietta, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 5.b osztályos tanulója az ASTRA Tehetség 2014 pályázatán ötödik helyezést ért el, egyedüli magyar díjazottként. Képforrás: Bonyhádi Általános Iskola honlapja

A gyerekek által készített 12 legjobb alkotást művészekből és művészeti oktatókból álló szakértői zsűri választotta ki, további 6 gyermek rajzát a közönségszavazatok alapján díjazták értékes nyereményekkel.

A felhívást összesen 944 iskola kapta meg a résztevő országokban. A pályázat jótékony célt szolgált: az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományozott a horvát vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan általános iskolák támogatására használják fel, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg Horvátországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában.