Kivont karddal (mellel) kampányolnak az anyák a szoptatós fotók közléséért

A Facebook jó ideje áll harcban azokkal az anyákkal, akik ragaszkodnak a szoptatós fotóik közzétételéhez. Az oldal szerint ez már túllépi azt a bizonyos határt, az anyák szerint viszont diszkriminációról van szó.

BREASTFEEDING_11

A kétgyermekes Kaya Wright megdöbbenten vette észre, hogy a Facebook egyszerűen törölte szoptatás közben készített szelfijét. Mivel nem ő az egyetlen nő, aki amellett kardoskodik, hogy bárhol, bármikor – így az oldalon is- joga van szoptatni, minikampány indult az elvért a szoptatós nők között – egymás után teszik fel az oldalra a szoptatós képeket, csak azért is.

Íme néhány kampány-arc:

BREASTFEEDING_3

A szoptatós fotókat feltöltő anyák fő indoka az, hogy szoptatás közben tulajdonképpen nem látszik a mellbimbó, így ha elfogadjuk, hogy nem szoptató nők feltöltenek képeket – és a hírességek egy szál mellbimbótapaszban sétálnak a vörös szőnyegen – akkor semmi ok arra, hogy egy gyermekét tápláló anyát letiltsanak

BREASTFEEDING_6

Míg a Facebook és a szoptató anyák kivont karddal harcolnak a saját igazukért, addig halkan feltennénk a kérdést: miért is kell ezt az egyébként intim és meghitt pillanatokat a nyilvánosság elé tárni?

BREASTFEEDING_14

És tegyük fel magunknak a kérdést: miért gondoljuk, hogy ezt a pillanatot az összes ismerősünk látni akarja?

Forrás: Mirror