A lakásodba hozza az irodát egy új svéd munkamódszer

Gyűlölsz minden munkanap korán kelni, szépen felöltözni, és az irodába bumlizni, miközben otthonról, pizsiben is elintézhetnéd az ügyeket? A Hoffice egyesíti az irodai légkör és az otthon minden előnyét.

hoff

Aki otthonról dolgozik, gyakran panaszkodik arra, hogy magányos, és hiányoznak a valóságos emberi kapcsolatai, miközben a nagy többség, aki bejár dolgozni, minden nap sminkben, elegánsan órákat tölt azzal, hogy a munkahelyére utazik. A svédek nemrég frappánsan megoldották, hogy a munkahely beköltözzön az otthonokba.

hoff2

A Hoffice nevű ötlet lényege, hogy egyszerre vagy tíz ember szállja meg egy otthonról dolgozó ember lakását, elfoglalják a karosszéket, a konyhát, és laptoppal az ölükben elkezdenek dolgozni. Az otthonok persze rendszeresen cserélődnek, de a mozgó iroda állandó. Ez nemcsak munkára sarkallja a kávéját kortyolgató pizsamás tulajt, de ötvözi az iroda és az otthon minden előnyét – például nem kell növényeket becipelned, hogy otthonos légkört teremts ott, ahol dolgozol. A szabályok szerint 45 perces koncentrált munkaszakaszok követik egymást, 15 perces szünetekkel, amikor lehet beszélgetni, lazulni, ötleteket gyűjteni, vagy akár táncolni is. A kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy Svédországban és Dániában egyre több Hoffice csoport alakul.

A jó hangulat és a süti garantált

A jó hangulat és a süti garantált

Forrás: Fastcoexist