Álomszép üvegpalota Peruból

S House nevet kapta ez a modern, óriási terekkel rendelkező, napfényes luxusingatlan, amelyet 2009-ben terveztek a spanyol Domenack Arquitectos építészeti stúdió szakemberei. A perui Limában található házat jelenleg magánlakásként használják. Kukkantsatok be, és pár percig képzeljétek azt, hogy tiétek ez a kacsalábon forgó üvegpalota.

peru1

Bár itt nem látszik, de a házat egy erősen lejtős, dombos vidékre építették, amit az építészek úgy oldottak meg, hogy 3 méterrrel az utca szintje fölé építették a lakóteret.

peru2

Ez lehetővé tette, hogy az földszinten csak parkoló legyen, míg a többi emeletről gyönyörű kilátás nyílik a közeli dombokra.

peru3

A ház háromszintes, hatalmas terekkel és még hatalmasabb ablakokkal, ahol ömlik be a napfény, és rá lehet látni a szomszédos golfpályára is.

peru4

A ház szellőzését, világítását és hőmérséklet-szabályozását igyekeztek a lehető legenergiatakarékosabban megtervezni. Nehogy sokat kelljen fizetni szegény tulajdonosoknak. :)

peru5

Itt egy nyáresti koktélozgatás a barátokkal?

peru6

Ehhez a palotához már egy faltól-falig érő házimozirendszer illene, nem?

peru7

Pihenőszoba, ahonnan a tulajdonosok beláthatják az egész birodalmat

peru8

Mert mindenhol üvegfal van

peru9

Azt is könnyedén észre lehetne venni, ha egy barnamedve tévedne a kerti medencébe

peru10

Innen úgy tűnik, ez a ház a nyugalom szigetén épült

peru11

De ha mégis stresszelnének a tulajdonosok, egy délutáni szunyóka ezen a szép fekete bőr vánkoson és máris minden rendben

peru12

Ebben a hálószobában is felkelnénk egyszer

peru13

Forrás: MyHouseIdea
Fotók: Juan Solano