Terjed a Clooney-effektus: mindenki olyan nőt akar, mint Amal Alamuddin

George Clooney újdonsült felesége, Amal Alamuddin első látásra egyszerűen tökéletes: gyönyörű az arca, a haja, alakja vékony, de formás, kedvesen mosolyog, eközben sikeres emberjogi aktivista és Oxfordban végzett, menő ügyvéd. Ja, és rávette az örök agglegény Clooney-t, hogy elvegye feleségül. Alig akad nő, akit ne fogna el Amal láttán a sárga irigység, vagy a kisebbségi komplexus – erre meg még rá is erősít az, hogy a férfiak újabban olyan nőt akarnak maguknak, mint ő.

clooney

A vizsgálatok szerint Clooney példáját követve a férfiak közel fele édibédi, kedves, háztartást vezető kis feleség helyett olyan független, okos, önmagát anyagilag is bőven fenntartó nőre vágyik, amilyen Amal.

Ha férfi lennék, én is arra vágynék, hogy ne kelljen eltartanom a feleségemet, vagy biztatni, hogy elérhet az életében, amit csak akar, de kevés férfinek van annyi önbizalma, hogy ezt el is viselje. Ki fog takarítani, főzni, mitől érzi majd magát a férfi férfinak, ha nem tud ugyanolyan okosan érvelni egy vita közben, és semmilyen módon nem függ tőle a neje?

Statisztikák ide vagy oda – a tudósok szerint a Clooney-hatás csak fokozódni fog – a hagyományos pasiknak még meg kell emészteniük – és a jövőben meg is kell szerezniük –  ezt a 21. századi független nőtípust, az biztos. Clooney-nak nincs gondja vele, úgy látszik, pont az őrá akaszkodó nőktől irtózott egész életében.

clooney 2

Az ifjú pár

Forrás: Dailymail, Flickr/Hot Gossip Italia