Ezt ebédelik a gyerekek – a világ minden tájáról mutatunk egy adagot

Idén januártól megváltozott a magyar iskolai menza is, egészségesebb, és talán tetszetősebb lett, de még így is le vagyunk maradva mondjuk Olaszországtól vagy Brazíliától… illetve Ukrajna kivételével mindenkitől.

brazil

Brazília: Disznóhús vegyes zöldségekkel, fekete babos rizs, kenyér, sült zöldségek

finland

Finnországban borsólevest adnak cékla- és sárgarépasalátával, kenyeret, palacsintát friss gyümölcsökkel

france

Franciaországban nem szórakoznak: a menü steak, répa, zöldbab, sajt és friss zöldség. Ide vele!!

greece

A görög menütől is olvadok, sült csirke árpaágyon, töltött szőlőlevelek, paradicsom- és uborkasaláta, friss narancs és desszertnek egy kis görög joghurt gránátalmával.

italy local fish

Az olaszok helyi halat szolgálnak fel rukkolaágyon, paradicsomszószos tésztát, salátát, bagettet és szőlőt.

sout korea

Dél-Koreában hallevessel kezdnek, aztán jöhet tofu, rizs, kimchi, és friss zöldségek

spain

Spanyolország: pirított garnéla rizzsel és zöldségekkel, gazpacho, friss paprika, és narancs

ukraine

Ukrajnában már nem extra a menü, kolbászt adnak krumplipürével, céklát, káposztát, és palacsintát.

usa

Amerika és a szénhidrátok: sült popcorn-csirke krumplipürével, borsóval, csokis sütivel és egy adag gyümölccsel

Forrás: MyModernMet