Íme a világ legeslegdrágább csokija: 70.000 Ft egy szelet belőle

A To’ak ötven grammja 260 dollárba kerül, de azért megkóstolnánk szívesen: egy különleges ecuadori kakaófa és nádcukor tökéletes kombinációja.Vigyázat, már csak alig több, mint kétszáz darab van a 2014-es kollekcióból!

bean-bar

Minden egyes kis tábla közepén egy szem kakaóbab lapul

Neve alapján akár magyar származású is lehet a Chicagóban született Jerry Toth, aki a diploma után az esőerdőket akarta megóvni Ecuadorban, ott bent viszont sikerült rábukkannia néhány nagyon különleges, öreg Arriba kakaóbab fára. Ezek már csak azért is egyediek, mert egy betegség miatt az utóbbi évtizedekben más fajtájú kakaóbab fákat ültettek a környéken, így az igazi, régi csoki ízt csak az öreg fák termései garantálják. A gondosan szedett, válogatott termésekhez csak nádcukrot adnak, így készül el a To’ak nevű, különleges zamatú csokoládé.

A következő képeket csakis csokival a kezedben nézd!!

brogken-chocolate-pieces

A szakértők szerint érdemes már a papírban összetörni a csokit, és picit hagyni olvadni a szánkban, úgy jobban kijön az íze

cacao-pod

Ez itt egy darab mennyei kakaóbab

A szüretnél csak a legszebb, legjobb terméseket használják fel

A szüretnél csak a legszebb, legjobb terméseket használják fel

drying-installation

A válogatott szemeket gondosan pörkölik

finish-img1

Aztán csak nádcukrot kevernek hozzá….

onthenose-img

A kész csokihoz nem jó koszos kézzel hozzáérni, állítólag elrontja az ízét

purchase-tasting

Így néz ki a csomag, amit kézzel készített fadobozban visznek házhoz

jerry-toth

Ez már nem lehet igaz, Jerry Toth még helyes is!!

Forrás: Toakchocolate