Kilenc hónapig hormonzavarral kezelték, kiderült, hogy terhes

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy a mai modern orvosi eszközökkel észre sem veszik egy nőn, hogy terhes – a 21 éves, makói Alexandrával mégis ez történt.

Már agyi elváltozásokkal, pajzsmirigygondokkal és erős hormonzavarral is “gyanúsították” szegény lányt, aki menstruációs zavaraival kereste fel orvosát. Egy vérvétel és egy ultrahang: ennyi kellett volna ahhoz, hogy kiderüljön, Alexandra gyereket vár, de ehelyett gyógyszerekkel kezdték kezelni “hormonzavarát” – írta meg a Hír24. A lány több nőgyógyásznál is járt, hónapokig kimaradt, majd rendszertelenül újra jelentkezett a menzesze, és görcsölt a hasa. Mivel cseppet sem kerekedett ki, neki magának sem jutott eszébe – pláne ennyi orvosi vizsgálat után -, hogy terhes lehet.

A kilenc hónap orvostól orvosig mászkálással telt, eközben pedig békésen fejlődött egy kis baba Alexandra szíve alatt. Mikor eljött az idő, a lány elviselhetetlen alhasi görcsökkel rohant be az ügyeletre, ahol – ismét alaposabb vizsgálatok nélkül – egy fájdalomcsillapító injekció után hazaküldték. Mivel a tünetek másnap sem enyhültek – jé! – végre egy orvosnak eszébe jutott, hogy talán ultrahangot kéne csinálni. Megdöbbentő volt az eredmény: beindult a szülés.

A kép csak illusztráció

A kép csak illusztráció

Öt óra múlva Alexandra gyönyörű agyi elváltozásnak, pajzsmirigy-gondnak és hormonzavarnak adott életet, a kislány szerencsére egészséges.