Mennyire fontos, hogy egy férfi magas legyen?

A magasság amennyire adott dolog, annyira sokrétűen határozza meg a mindennapi életünket.

Azt gondolhatnánk, hogy magas nőként a legnehezebb minden: cipőt, pasit, megbecsülést találni, de a férfiak sokkal nagyobb dilemmát csinálnak a dologból. A tanulmányok szerint minél magasabb egy férfi, annál sikeresebb is, mivel alapvetően több intelligenciát, tehetséget és erőt tulajdonítunk neki – még akkor is, ha nincs annyi benne. Emiatt a magas férfiak sikeresebbek a nőknél, kimutathatóan többet keresnek, mint egy ugyanolyan munkát végző alacsony férfi, és nyugodtabbak is, hiszen övék a világ.

170 centi alatt már más világ dívik, kevés kivétellel az összes férfi be akarja bizonyítani, hogy ő is ér annyit, mintha magasabb lenne, többen erőszakosak, zsarnokoskodnak, vagy a nőkkel kapcsolatban csak sóhajtoznak, és erős önbizalomhiánnyal küszködnek – és persze kompenzálnak, kompenzálnak, kompenzálnak. Féltékenyek az összes magas férfira, és a történelemben nem kevés diktátort is találni közöttük – nem véletlenül.

A magasság iránti vonzódás egyébként a kutatók szerint evolúciós maradvány, minél erősebb testfelépítésű valaki, annál inkább az ő génjeinkre vetjük ki a hálónkat – az már más kérdés, hogy egy csomó nőnek pont hogy nem tetszik a nagy testmagassághoz kapcsoló önbizalom, vagy képzeletben hozzá társított felsőbbrendűségi érzés, és nagyon jól érzik magukat akkor, ha partnerük egymagas velük – vagy épp egy picit alacsonyabb.