Hétvégi finom falat: balzsamecetes mediterrán csirke

Nincs ötleted a mai vacsorához? Segítünk!

med2-1024x1024

A mediterrán csirkéhez először is szükséged lesz ezekre:

70 dkg csirkemell filé
Egy üveg marinált articsóka
Friss oregánó
1/2 kg koktélparadicsom
Egy fej vöröshagyma
Egy doboznyi lecsöpögtetett fehérbab
Egy kis adag mozarella sajt
Másfél bögrényi húsleves
Balzsamecet, egy marék kesudió, só, bors

med5-1024x767

Így készítsd el:

A csirkemelleket fél órán át marináld a balzsamecetben (az egyben hagyott filét kend be egy-két evőkanálnyi balzsamecettel, majd pihentesd). Egy tűzálló tálba öntsd a kesudiót, add hozzá a babot, a paradicsomot, az articsókát, az apróra vágott hagymát. Olívaolajon pirítsd meg a besózott-borsozott csikremellek mindkét oldalát, legalább két percig. Ezután mehetnek is a tűzálló tálba barátkozni a zöldségekkel, a húslevessel, biztatásként adj nekik még egy kis balzsamecetet. Az apróra vágott oregánóval megkoronázva az egészet süsd előmelegített sütőben 10-20 percig. Mielőtt kész lenne, jöhet rá a mozzarella olvadni, és már ehetitek is!

Forrás: The Cookie Rookie