Tűzoltók szelfiztek az égő ház előtt – vajon miért csináljuk ezt?

17 ember halt meg a leégett házban, két fiatal tűzoltó, Ilya Bykov és Rostislav Krylov pedig egy jót fényképezkedtek előtte.

ad_163134012

Egy svájci nővér egy halott beteg mellett pózol mosolyogva, a 25 éves kirovi mentő, Tatyana Kulikova a mentőautóban azzal üti el az időt, hogy a haldoklókkal szelfizik, az isztambuli Boszporusz-hídon álló kétségbeesett öngyilkos-jelölttel meg a rendőr készít egy közös képet, merthogy miért is ne.

Szerintem pont ez a lényeg, hogy ha már ott van nálunk mindig mindenhol a kamerás mobil, ha a közösségi oldalakon azt látjuk, hogy a celebek nap mint nap kitesznek egy szelfit, ha unalmasnak érezzük az életünket, és tudjuk, hogy a mi fényképünkre csak ketten lájkolnának  – abból egyik az anyánk – , akkor valamit tenni kell.

Míg száz éve egy fényképezkedéshez a család a legjobb ruhájában vonult ki, és felelősségük teljes tudatában néztek a lencsébe, addig ma százasával lőjük és töröljük a fényképeket, töltjük fel felelőtlenül őket mindenhova, és már nem tisztelünk sem élőt, sem holtat, hiszen ez csak egy fénykép, nem bántottunk senkit. Elesik valaki az utcán: felsegítjük, de előbb lefényképezzük?!

Old Shatterhand úgy menekült meg a gonosz indián főnökök táborából, hogy lerajzolta az egyiküket, a képet  a puskacsövébe tömte, azzal fenyegetve a főnököt, hogy a rajzzal ellopta a lelkét, és ha nem vigyáz, most azonnal a másvilágra küldi. Lehet, hogy az indiánok babonásak voltak, de azért tudtak valamit. Elkezdhetnénk legalább néha tisztelni az embereket, a halottakat, magát a fényképzkedést, a mobil keresgélése helyett leülhetnénk, és átérezhetnénk a helyzet súlyát, vagy néznék a tájat, még akkor is, ha Kim Kardashian ma megint felrakott egy képet a hátsójáról.

Forrás: Metro