25 éves lett a Micsoda nő! – 7 kulisszatitok, amit eddig nem tudtál

Igen, tényleg hihetetlen, de Julia Roberts és Richard Gere ikonikus filmje már 25. születésnapját ünnepli az idén. Mielőtt túl öregnek éreznéd magad emiatt, mutatunk néhány kulisszatitkot a forgatásról!

1. Lehet, hogy kiábrándító, de valójában nem Julia Roberts teste szerepel a filmplakáton: Photoshoppal mixelték össze Julia arcát Shelley Michelle dublőr testével.

25th-anniversary-of-pretty-woman-01
2. A film eredeti címe “3000 dollár” volt, és az alkotás is sokkal sötétebb, depressziósabbb hangulatot árasztott, Julia karaktere drogfüggő volt, jóval szerencsétlenebb és kiszolgáltatottabb – a rózsaszín ködös amerikai álom a visszafogott, de érzelmekkel és jóindulattal teli üzletemberről és az egy perc alatt kikupálódó prostiról már a végleges – és eladható – verzióban szerepelt.

sotetebb

3. A  férfi főszereplő, Edward Lewis szerepét felajánlották Al Pacinónak is, de ő visszautasította.

alpacino2

Mennyivel másabb lenne Al Pacinóval a Micsoda nő, nem igaz?

4. Gere csupán improvizálta azt a jelenetet, mikor rácsukta az ékszeres dobozt a lány kezére – de a rendezőnek annyira tetszett, hogy belevették a filmbe.

improvizál

5. Amikor Vivian az I Love Lucy-t nézi a tévében, a rendező, Garry Marshall Roberts hasát csikizte, hogy kicsalja belőle azt a csengő nevetést.

25th-anniversary-of-pretty-woman-11

6. Julia annyira ideges volt a szerelmi jelenet forgatása előtt, hogy egy ér folyamatosan kidagadt a homlokán – a rendező és Richard Gere viszont addig masszírozta a színésznőp homlokát, míg végül eltűnt.

jelenet

7. A Ferrari és a Porsche nem volt hajlandó autót adni egy olyan filmhez, amiben prostitúció szerepel, így a stáb a Lotus modelljeit használta – a cég eladásai mutatói szerint háromszor annyi autót adtak el a film megjelenését követően, mint egyébként.

auto

Forrás: Vogue