Sminkelésnél, takarításnál és nyáron is jól jön: Mi mindenre használhatod a babahintőport?

Ha már a gyerkőc kinőtt a babakorból, de hintőpor még van néhány flakonnal, ne dobd ki! Meglepően sok mindenre használhatod a háztartásban!

– Az összegubancolódott, csomós nyakláncot secperc alatt kibogozhatod, ha egy kis hintőporral segítesz a szemeknek.

– Ha izzadós a lábad, vagy épp kifogyott a dezodorod, a hintőpor felfrissít, felszívja a nedvességet, és egy kis ideig illatosan is tart. Ugyanígy működik a dolog dohos bútorokkal: ha beszórod egy kis hintőporral, máris elviselhetőek lesznek, de a nyári melegben átforrósodott lepedők közé is szórhatsz egy keveset, hogy kellemesebben aludj.

– Keményítőtartalma miatt zsíros hajra SOS szárazsamponként is használhatod, de még a hangyák ellen is hatásos: egy kevés hintőpor a megszokott útvonalukra, és a szaga miatt a hadsereg inkább másfelé keresgél majd morzsák után.

– Sminkelésnél a szempillaspirálozás előtt egy leheletnyi hintőporral húzd át a pilláidat, és így fesd ki őket: meglepően dússá válnak.

– Régi trükk a mosogatásnál vagy takarításnál használt kesztyűbe hintőport szórni: könnyen belecsúszik a kezed, nem kell bosszankodva igazgatni az ujjaidat.

– Ha megőrülsz a parketta recsegésétől, szórj egy kevés hintőport a résekbe, a maradékot seperd fel, és élvezd a csendet.

Forrás: Elledecor