Angelina Jolie meddő lett: kivetette a petefészkeit is

Miközben két éve az egész világot elgondolkodtatta azzal, hogy eltávolíttatta a melleit, nehogy rákosak legyenek, a színésznő most újabb sokkot okozott: kiderült, hogy a petefészkeitől is megszabadult.

Angelina Jolie korábban már beszélt arról, hogy családjában többen is a mellrák miatt vesztették el az életüket, és az ő szervezetében is megtalálták a hibás gént, ami később akár daganatokat is okozhatott volna. A megelőzéshez ugyan levetette a melleit, de ez a típusú rák gyakran a petefészkeket is megtámadja – Jolienak 50 százalékos esélye volt rá. Mivel nemrég orvosa azzal hívta fel, hogy számos olyan folyamat indult be a szervezetében, ami korai petefészekrákhoz vezethet, azonnal elvégezték a műtétet.

Szerencsére a színésző megszállott örökbe fogadó, mert így most már nem lesz képes gyermeket vállalni. Mivel a petefészkek a hormonok termeléséért is felelősek, a színésznőnek gyógyszereket kell szednie, de így is teljes értékű nőnek érzi magát, ráadásul büszkén mondhatja, hogy gyermekei nem láthatják őt mell- vagy petefészekrákban meghalni.

A teljes cikket angolul, egyenesen Angelina tollából itt tudod elolvasni: New York Times

Forrás: Popsugar