Csilliárdokat érő kéjhölgyek: 38 milliárd forintot fizethetnek ki ezért a Picasso festményért

Aukciós világrekordot dönthet Pablo Picasso egyik festménye: az Algériai nők (O változat) című alkotást május 11-én árverezi el a Christie’s, amely 140 millió dollárra becsüli a kép értékét. Ez átszámítva csekély százhetven millióval több mint 38 milliárd forint.

picasso2

Az 1955-ben készült olajfestmény az Előre a múltba című különleges aukción kerül kalapács alá – közölte a ház. A remekművet 1997-ben már elárverezte egyszer a Christie’s, a Victor és Sally Ganz kollekciójából szervezett liciten 31,9 millió dollárért kelt el az alkotás – írta meg az MTI.

A kurtizánok egy csoportját ábrázoló kép Eugene Delacroix hasonló című festményén alapul. Picasso egy 15 darabból álló sorozat keretében dolgozta fel a romantika nagy festőjének témáját, a változatokat A-tól O-ig betűkkel jelölte meg.

Az utolsó, az O változat a sorozat betetőzése, ez mind közül a legkülönlegesebb – mondta a Bloomberg hírügynökségnek Brett Govry, a Christie’s elnöke, a ház háború utáni és kortárs művészettel foglalkozó részlegének feje.

Az aukciós világrekordot 2013 óta Francis Bacon ír származású brit művész Lucian Freudot ábrázoló triptichonja tartja 142,4 millió dollárral.

Képforrás: Bloomberg.com