Négy dolog, ami megtorpedózza a fogyásodat

Minden ditétázó tisztában van azzal, hogy csökkenteni kell  a bevitt cukor és rossz zsír mennyiségét, a szénhidrátokról nem is beszélve. Ez viszont – pláne ha nem tartod be az arányokat – nem biztos, hogy elég a sikerhez: Íme egy lista a ne tedd-dolgokról:

Fehér lisztből készült termékek: az a müzli, zsemle, vagy rizs, ami nem tartalmazza az egész gabonát, annak rostjaival és vitaminjaival együtt, csak arra jó, hogy szervezeted cukrot alakítson belőle, és ez megemelje az inzulinszintedet egy kis időre. Amikor nincs több cukor, az inzulintöbblet miatt továbbra is éhes leszel: ha teheted, próbálj meg teljes kiőrlésű gabonákat enni, ezek lassabban szívódnak fel, és hosszú időre eltelítenek. Annak semmi értelme, hogy minden szénhidrátot megvonj magadtól, egyél nyugodtan, csak teljes kiőrlésűt: meglátod, feleanyit bírsz majd megenni belőlük, mint a “fehérekből”.

Minden, ami nagy zacskóban van: a kutatások szerint az emberek 22 százalékkal többet esznek abból a müzliből, rágcsálnivalóból, bármiből, amit nagy zacskóban vagy tálban tálalnak. Egyszerűen azért, mert ott van, meg is eszed, és tudod, hogy akkor is marad holnapra, ha ma dugig tömöd magad vele. Tessék cuki kis zacskós dolgokat enni, és minden nap csak egyet.

Édesített üdítőitalok: szinte teljesen mindegy, hogy sima cukorral, vagy mesterséges édesítőszerrel készítették, az üdítőitalokat úgy, ahogy vannak, el kell felejtened. Felesleges kalóriát jelentenek, a diétás változatok pedig mivel édesek, egy nagy adag energiára készítik fel a szervezetedet, amit aztán ugye nem kap meg. Eredmény: farkaséhség. Légy óvatos a 100%-os gyümölcslevekkel is, hiszen ezek csak a gyümölcs levét tartalmazzák, a hasadat eltelítő rostok nélkül.

+ egy tanács: felejtsd el az alkoholt! Egy pohárnyi vörösbor egy nap pont elég az alkoholból, ami egyrészt tele van  kalóriával, másrészt képes lehet megállítani a fogyást is. Készíts cukormentes gyümölcslevekből koktélokat alkohol nélkül: kis esernyővel és koktélcseresznyével megkoronázva bulikba is tökéletesen megfelel.

Forrás: Harpersbazaar