A luxus netovábbja: a csigakaviár

A megszokott kaviár árban és gusztustalanságban is eltörpül a sztárséfek és a felső tízezer kedvenc csemegéje, a csigapete mellett.

csiga

A francia konyha előszeretettel eszi és tálalja az éti csigát – amit egyébként hazánkból is nagy mennyiségben exportálnak. Azt viszont eddig nem tudtam, hogy külön arra is tartanak csigát, hogy az petézzen – ráadásul évente csak egyszer hajlandó szegény pára -, majd azokat elvegyék tőle, és embereknek adják oda megenni, méghozzá nagyon sok pénzért.

caviar-photo1

Fehér színű, pete alakú – igen, jó étvágyat –  szerintem tutira csigaszagú, de a franciák eladják Caviar d’escargot, vagy Oeufs d’Escargot néven jégágyon tálalva pezsgő és eper mellé, ötven grammját 150 dollárért.

escargot_caviar-1

Így utoljára, egészen közelről.

Forrás: Starchefs