A hét közepén ízelítőt kapunk a nyárból: 26 fok is lehet!

A jövő héten elején érkező hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sokfelé várható eső, zápor, s többször megerősödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

Hétfő 19-24 fok

Hétfőn országszerte várható néhány órás napsütés, de már délelőtt is lesznek átmenetileg felhősebb körzetek, majd délutántól észak felől sokfelé megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporok is kialakulnak. A maximumhőmérséklet 19-24 fok között valószínű.

tavasz3

A hét elején a hidegfront miatt még ne hagyjuk otthon a tavaszi kabátunkat!

Kedd 13-17 fok

Kedden a hajnali, reggeli órákban a déli megyékben még előfordulhatnak záporok, de napközben sok napsütés is várható. Nappal 13-17 fokig melegszik a levegő.

Szerda 19-23 fok

Szerdán napközben is sok napsütés várható. Az ország keleti felében fordulhatnak elő néhol záporok. A maximumok várhatóan 19-23 fok között alakulnak.

Csütörtök 22-26 fok

Csütörtökön napos, száraz idő várható. Napközben 22-26 fokig emelkedik a hőmérséklet.

tavasz1

Az idén nagy sláger lesz a kertésznadrág, és a hét közepén a combvillantós rövid darabokat is felvehetjük végre

Péntek 18-25 fok

Pénteken eleinte délen még napos idő lesz, de napközben egyre többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 18-25 fok között alakul.

Szomat 8-13 fok

Szombaton eleinte szórványosan eshet az eső, majd délutántól elszórtan zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközebn 8-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap 8-13 fok

Vasárnap is nagy területen lesz viharos a szél. A kevés napsütés mellett szórványosan zápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között alakul.

tavasz2

A hét végére pedig visszatér a hideg, úgyhogy visszavehetjük a meleg sálakat