Tanárának könyörgött az 13 éves indiai lány, hogy ne adják férjhez

Hiába próbálta meggyőzni vaskalapos szüleit a mindössze 13 éves Duli Hembrom, hiába tiltják a törvények a kiskorú lányok férjhez adását, a lányt csak tanára és a nyilvánosság óvta meg a tortúrától.

Törvény ide vagy oda, a szegényebb régiókban továbbra is ugyanannyi kislányt adnak férjhez Indiában, mint eddig. Az ártatlan, nemileg sem érett lányok saját családjuknak esnek áldozatul, amikor tudtukon és akaratukon kívül – általában jóval idősebb –  férjet választanak nekik, az esküvőre pedig rákényszerítik őket. Hogy utána mi történik szegényekkel, azzal már senki sem törődik.

Duli viszont, családja legnagyobb megdöbbenésére megmakacsolta magát, és kimondta azt, amit olyan sokan nem mernek: azt mondta, hogy nem. És kész. Amikor otthon süket fülekre talált, a lány az iskolája igazgatójától kért segítséget, szívszorító levélben könyörgött, hogy valahogy akadályozza meg, hogy férjhez adják.

Szerencsére az ügyet szárnyára kapta a sajtó, ügy lett belőle, amivel foglalkozni kell, a szülőket pedig végre arcon vágta a valóság. Most már magyarázkodhatnak, ahogy akarnak, hogy csak így fiatalon lehet könnyen férjhez adni a lányokat, és náluk különben is ez a szokás, legszívesebben az egész országnak üvölteném Dulival együtt, hogy NEM! Nem árulunk kislányokat, nem hagyunk sorsukra kislányokat, akkor sem, ha nem merik elsuttogni sem, hogy segítség.