A hely, ami reményt ad – Így fest Budapest legpozitívabb fala

Harminchét pozitív jelentéstartalmú szót festettek önkéntesek a Hegyalja út és a Mészáros utca találkozásánál lévő téglafalra, hogy ezzel pozitív üzenetet közvetítsenek a városlakók felé.

poz1

MTI Fotó: Kovács Tamás

A mintegy 170 négyzetméter felületű I. kerületi téglakerítés csaknem egy évtizede volt elhanyagolt állapotban, a korábbi sárgás vakolat színe elszürkült, a fal omladozni kezdett, ezért a Színes Város Csoport és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei másfél hét alatt újravakolták és dekorálták a felületet többek közt olyan szavakkal, mint a mosoly, az öröm, a siker, az egészség, a harmónia és a szeretet – írta meg az MTI.

Az ötletgazdák azt remélik, hogy az új fal egyfajta helyi látványossággá alakul, és a környéken közlekedőkben jó érzést kelt majd a látványa. Utolsónak a remény szó került fel a falra, ezzel is erősítve a projekt üzenetét.

poz2

MTI Fotó: Kovács Tamás

“Kezdeményezésünk akkor éri el a célját, ha ezek a szavak és a mögöttes tartalom újra a hétköznapi beszéd részévé válik, és a kerületben élők büszkék lesznek arra, hogy Magyarország első pozitív fala náluk valósult meg” – mondta Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. A felület a MÁV tulajdonában áll, amely évek óta szakmai partnerként segíti a csoport munkáját.

A Poli-Farbe jótékonysági programjainak köszönhetően országszerte többek között óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények falai szépültek meg, a Színes Város Csoport pedig az elmúlt években csaknem 40 falfelületet szépített meg, vagy újított fel az ország számos pontján.