A legnagyobb sikerek idején sem tűnt el szeméből a szomorú csillogás

Ünnepelt sztárként tényleg az egész világ a lábai előtt hevert, minden nő olyan akart lenni, mint ő, egyik jó filmet forgatta a másik után, utazhatott, öltözködhetett, mindeközben, amikor magára csukta az ajtót, Audrey Hepburn közel sem volt olyan boldog, mint azt gondolnánk. Audrey Hepburn az idén lenne 85 éves.

Untitled3

Gyerekkorában, nem sokkal szülei válása után tört ki a második világháború, apja kereken lemondott róla testvéreivel együtt, anyjával Hollandiában vészelte át a harcokat, az éhezést, a nyomort, a menekülést.

ah_school

Audrey gyerekként (Kép: staff.paused)

Mivel segítette az ellenállás munkáját, elkapták, és egy hónapra egy sötét verembe zárták, éheztették, májgyulladását nem kezelték. Barátai szerint ekkor kúszott a szemébe az a szomorú csillogás, ami aztán a legnagyobb sikerek idején sem tűnt el.

3710618803_a21fd53948_o

Felnőve a szeretet tartotta mindennél fontosabbnak, sosem érdekelte, hogy világsztár lett, sőt, saját bevallása szerint el sem nagyon hitte.

Kép: The Sun

Kép: The Sun

Magánéletében akart tündökölni, de pont ott nem sikerült igazán: a Sabrina forgatása alatt szerettek egymásba William Holdennel, de nem ment hozzá, mert a férfinek nem lehetett gyermeke, Audrey pedig nagy családot akart.

ah

Ezután kötött házasságot Mel Ferrer színésszel, akitől megszületett fia, Sean. A házasság válással végződött, Audrey szerelmet keresve ment hozzá Andrea Dotti pszichiáterhez, tőle van második fia, Luca. Ez a frigy is tönkrement, de harmadszorra jól választott: élete végéig Robert Walders-al élt.

Kép: Doctormacro

Kép: Doctormacro

Imádott nevetni, de közben sokszor depresszióba fordult, alig evett, csonttá fogyott. Élete végefelé, mielőtt a vastagbélrák elvitte volna, az UNICEF nagyköveteként segített az embereken, olyan gyerekeken, akik ugyanúgy megjárták a háborúk poklait, ahogyan ő.

Kép: wfpusa

Kép: wfpusa