Magyar mentősofőr elképesztő száguldásán ámul a világ

Futótűzként terjed az interneten a pesthidegkúti mentőállomáson dolgozó Csordás Tibor videófelvétele, aki feltette a Youtube-ra egy budapesti vonulását.

A felvételt megosztották a Redditen is, ahol hatalmas sikert aratott. Miközben mi magyarok azon bosszankodunk, hogy rengeteg béna autós van, aki nem adja meg az elsőbbséget a szirénázó mentősöknek, addig a Reddit olvasói többen megjegyezték, milyen jó látni, hogy a magyarok szabad utat adnak a mentőautónak.

És tényleg, a felvétel fantasztikus több szempontból is. Az egyik, hogy nagyon jó érzés látni, ahogy megnyílik a kocsisor a mentőautó előtt, a másik, hogy milyen elképesztő ügyesen száguldozik a jármű. Még maga Csordás is azt írta egyik kommentjében: “Kicsit jól sikerült.” Nem kicsit, nagyon. :)

Csordás a Hír24 értesülései szerint 3 éve kezdte el kirakni a YouTube-ra a mentőautójába szerelt fedélzeti kamera felvételeit. Eleinte a balesetek miatt osztotta meg a felvételeket, azért, hogy megmutassa, milyen gyakori, hogy az autósok nem adják meg a szirénázó mentőknek a kötelező elsőbbséget.