Tanulságos videó: a legtöbb gyerek erőszak nélkül elmegy egy idegennel

Hányszor mondjuk el a gyerekeinknek, hogy ne álljanak szóba idegennel, ne fogadjanak el semmit, és ne menjenek velük sehová? Ők ijedten bólogatnak, megígérik, hogy helyesen cselekszenek majd. Mégis, egy kiskutya elég ahhoz, hogy elcsalják őket bárhová.

child-abduction-social-experiment-video-joey-salads-10

Joey Salads egy érdekes kísérletbe fogott: a játszótéri anyukákkal megbeszélte, hogy oda fog menni a gyerekükhöz, ők ne lépjenek közbe, hanem figyeljék, hogy a gyerkőc hogyan reagál. Joey nem csinált mást, mint egy aranyos fehér kutyával a hóna alatt odasétált a csemetékhez. Nem kellett zsákba dugni őket, erőszakot alkalmazni, cukros bácsit játszani, a gyerekek legtöbbje azonnal elindult az idegen bácsival, hogy megnézze a többi ilyen kiskutyát, amiről az beszélt nekik.

Ennyi.

Az anyukák leesett állal ültek, hogy a gyerekük, akivel megbeszélték, hogy nem mennek idegennel sehová, ilyen könnyen rászedhetők. Persze, hiszen csak gyerekek, és ki tudna ellenállni egy kiskutyának? Épp ezért fontos, hogy főleg a játszótéren, ahol elég egy pillanatra félrenézni, és máris megtörténhet a baj, figyeljünk oda a gyerekre, előzetesen beszéljünk vele ezekről a dolgokról, és készítsük fel akkor is, ha “ez velünk sosem történhet meg”. Minden nap hétszáz gyereket rabolnak el a világon.

child-abduction-social-experiment-video-joey-salads-10

Nézd meg a videót, amit Joey készített:

Forrás: Boredpanda