7 foglalkozás, amelyet a közeljövőben robotok vesznek át tőlünk

Kezdheted átgondolni, hogy álmaid állása nem kerül-e veszélybe a következő évtizedekben: megdöbbentően sokféle területen lesz olcsóbb és egyszerűbb gépeket használni, mint élő embereket megfizetni, akik ráadásul betegek, gyerekük van, és egyébként is elfáradnak, és nem vidulnak fel egy olajcserétől.

1. Információs szolgálat

Most minek fizetni azért egy embert, hogy információkat adjon, amikor erre egy gép is képes?

2. Pincérek

Az emberek késnek, elejtik a tányért, udvariatlanok, és nem is olyan izgalmasak, mint egy aranyos kis robot.

A robot that specialises in delivering food holds an empty plate after serving meals to customers at a Robot Restaurant in Harbin, Heilongjiang province January 12, 2013. Opened in June 2012, the restaurant has gained fame in using a total of 20 robots, which range in heights of 1.3 Г± 1.6 metres, to cook meals and deliver dishes. The robots can work continuously for five hours after a two-hour charge, and are able to display over 10 expressions on their faces and say basic welcoming sentences to customers, local media reported. REUTERS/Sheng Li (CHINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY FOOD TPX IMAGES OF THE DAY)

3. Ügyfélszolgálatosok

Ez a trend már jópár éve nálunk is elkezdett hódítani, önkiszolgáló ügyfélszolgálatnak nevezik, és a telefon gombjainak nyomkodásával mondja el neked a gép kedves női hangon, mit is kell tenned. Eddig soha, egyetlen esetben sem segített, mindig az élő kezelőt üldöztem, de kérem, ez a jövő.

4. Ingatlanügynökök

Személyes varázserő, élő beszéd, hangulat, ugyan már! Egy gép is körbe tud gurulni a házon, és elmondani minden szobáról azt amit tudni akarsz.

5. Újságírók

Beállítjuk a stílust, megadjuk a témát, betápláljuk a szavakat, és kész is a kívánt cikk, karakterre pontosan.

6. Sofőrök

Egyre több olyan autót gyártanak, amik vezető nélkül is tökéletesen működnek a GPS és a programok segítségével. A Google autója 250.000 kilométert tett meg baleset nélkül robot vezetővel. Nincs álmosság, ittas, telefonáló, szabálytalankodó vezető, az új traffipaxok csak a robotokra várnak.

7. Tanárok

Sajnos már most is van szép számmal olyan élő tanerő, aki robotként darálja le az órákat, de húsz év múlva már nyugodtan ihatja a kisfröccsét a fotelből, és szidhatja a robot tanárokat, akik szépen elmondják az anyagot, kérdéseket tesznek fel, aztán kigurulnak. Mondjuk azt nem tudom, mit kezdenek akkor, ha egy gyerek a vécét keresi, hánynia kell, vagy csak elsírja magát valamiért.

This handout photo released on March 18, 2010 by South Korea's Knowledge Economy Ministry shows an English-teaching robot (L) standing in front of children at an elementary school in Daejeon, 140km south of Seoul on December 11, 2009.  Robot teachers -- who never get angry or make sarcastic remarks -- have been a hit with pupils during a pilot project in some South Korean schools, a government report said.   RESTRICTED TO EDITORIAL USE      AFP PHOTO / HO / Knowledge Economy Ministry (Photo credit should read Knowledge Economy Ministry/AFP/Getty Images)

Forrás: Oddstuffmagazine