Óvónőből lett az ország leggazdagabb üzletasszonya

Kósa Erika egyedüli nőként került be a 100 leggazdagabb magyar listájára: a pénzügyi tanácsadással foglalkozó bájos üzletasszony Bentley-vel jár, olykor napi 16 órát dolgozik, miközben óvónőként kezdte a pályafutását, és két lányt is felnevelt.

Erika több mint húsz éve tevékenykedik pénzügyi területen, de eleinte esze ágában sem volt ezzel foglalkozni. Színésznek készült, aztán a gyerekek szeretete miatt óvónőként kezdett dolgozni. Nyolc év után kezdett el fejlődési lehetőségeket keresni, így másodállásban egy osztrák pénzügyi tanácsadónál helyezkedett el. Mikor egyre nagyobb sikereket ért el, otthagyta az ovit, majd hosszú idő után azt az osztrák céget is, ahol elkezdett tanácsadóként, üzletkötőként dolgozni.

16 évvel ezelőtt férjével és egy társukkal alapította meg a Brokernet céget, 13 évig irányította azt, majd 2012 őszén megalapította saját vállalkozását, a Consequit Groupot, és a Consequit Jövő Alapítványt. A cégcsoport nagy sikeret ér el a hazai biztosításközvetítői piacon, Erika pedig személyes küldetésének tartja, hogy megtanítsa az embereket pénzügyeik tudatos kezelésére.

A nagy sikernek azonban ára van: Erika gyakran 16 órát dolgozik naponta – mi pedig azon tanakodunk, hogy ez miért nem látszik meg rajta, mikor elmúlt ötven éves. Mondjuk nyilván van miből fedezni a kozmetikust, ahogy cipőmániáját is: Erika meg sem tudja számolni, hány pár lábbeli sorakozik a gardróbjában. Ennek ellenére nincs körülötte a gazdagok aranyporos légköre, segítőkész, házias, ám bevallottan nagyon erős nőről van szó, aki még mindig ragaszkodik a szüleitől tanult mintákhoz. A vidéki faluban felnőtt Erika milliárdosként is a tisztességes életmódhoz, a családokhoz, barátokhoz ragaszkodik leginkább, fontosnak tartja a segítőkészséget, a megértést, a szeretetet. Otthon ugyanúgy takarít és főz, mint más háziasszonyok, a pénzt pedig a férje kezeli, Erika is tőle kér, ha meg szeretne venni valamit. Két lányukat sem kényeztették el, alapelvük, hogy attól, hogy sok pénzük van, még nem kell azt elszórni. A legjobb a vagyonban pedig az, hogy számukra fontos kezdeményezéseket támogathatnak, vagy ahogy Erika fogalmazott: adni, adni, adni. Lesz is kinek: Erika nemrég nagymama lett.

Kép: Kőhalmi Péter, sajto-foto.hu

Kép: Kőhalmi Péter, sajto-foto.hu

Forrás: Gentleman.hu