Svéd-magyar doktornő varr ölelőpárnákat a koraszülött babáknak

Adott egy négy évet Angliában töltő magyar doktornő, Dr. Bodrogi Eszter, aki egészen új, modernebb és bababarátabb módszereket alkalmaz a Honvéd Kórház koraszülött-intenzív osztályán. Adott plusz egy Svédországban élő magyar doktornő, aki ölelőpárnákat varr a korán született picuroknak. Az eredmény: külföldi színvonal, boldogabb magyar babák.

baba

A Svédországban élő magyar doktornő három gyerekkel, viszont férj nélkül hagyta el Magyarországot egy jobb élet érdekében. A gyerekei szépen felnőttek, ő pedig egy ideje inkubátorfészeknek nevezett pihepuha párnákat varr a kórházi koraszülött babáknak.

A doktornő pontosan tudja, milyen egy idejekorán elindult szülés, mert középső gyermeke a 27. hétre érkezett még itthon. Az inkubátorokban csak csövek és csipogók vannak, a kisbabákra ruhát alig kapni a kis méret és a magas árak miatt. Mivel a babák sokkal jobban is érzik magukat a fészkekben, Svédországban a doktornő, és amúgy az egész koraszülöttes csapat elkezdett varrni-kötni a picuroknak. Ezek egy részét a családok ingyen hazavihetik, másik része a kórházban marad.

Minden tag mást és mást varr, a mi svéd doktornőnk inkubátorpólókkal kezdte, mert nem volt nagy gyakorlata a ruhavarrásban, aztán néhány nehézséget leküzdve gyártani kezdte az inkubátorfészkeket, ahol az anyaméhhez szokott kis babák végre körbeölelve, biztonságban érezhetik magukat. A doktornő a fészekkészítésről magyar nyelvű útmutatót is készített, így remélhetőleg itthon is egyre több készül majd belőlük.

Forrás: Hetek.hu, bouvet.cafeblog