Hello Twitter, Barack vagyok! – Fél óra alatt 100 ezer követője az amerikai elnöknek

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitter közösségi portálhoz. Barack Obama első üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált.

“Hello Twitter, Barack vagyok. Tényleg! Hat év után végre megkapom a saját oldalamat” – írta budapesti idő szerint hétfő este a maximum 140 karakteres üzeneteket lehetővé tevő üzenőfelületen.

Obama elnök elkötelezett amellett, hogy a legnyitottabb és a legtöbb ember részvételére építő kormányzata legyen – olvasható a Fehér Ház internetes blogjában.

A POTUS – amely az Egyesült Államok elnöke szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó – követői kizárólag olyan üzeneteket olvashatnak majd, amelyeket maga az elnök írt- írta meg az MTI.

A washingtoni Fehér Ház tisztviselői – akik igyekeznek kihasználni a különböző közösségi portálok adta kommunikációs lehetőségeket – évek óta jelen vannak a Twitteren, hogy az amerikai kormány politikáját közvetítsék a világnak és személyes megjegyzéseiknek is teret adjanak.

Barack Obama a Twitteren már 65 embert követ, a többi között Bill Clinton és George W. Bush korábbi elnököt, továbbá feleségét, a first ladyt (FLOTUS), de nincs a listán például egykori külügyminisztere, a 2016-os elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Clinto