A fotó, ami rengeteg nő életét megmentheti – Ezekre a gödröcskékre figyelj a melleden

Lisa Royle nem önmutogató céllal osztott meg a fotót a melléről: a mellrák egy kevéssé ismert jelét mutatja meg a nagyközönségnek. Kevesen tudják, hogy nem csak a csomó  jelenthet daganatos betegséget, hanem a bőrön alig látható bemélyedések, “lyukak” is.  Az alábbi kép május 11-én készült, egy héttel azelőtt, hogy Lisán a kórházban elvégezték volna a masztektómiát, azaz a melleltávolítást a rák miatt.

Ez az a fotó:

mell

Lisa pedig ezt írta a kép alá:

“Oké, álmomban se gondoltam volna, hogy valaha egy olyan képet töltök a Facebookra, ami a mellemről készült. De most, egy héttel azelőtt, hogy eltávolítanák őket, itt az ideje. Szóval tessék, ez az… Mindössze ennyi jele van. Néhány gödröcske a bőr alatt, amin – ha siet az ember a tisztálkodással – simán átsiklik”

Lisa férjével

Lisa férjével

A képet több mint 72 ezren megosztották, így talán tényleg megmentheti majd valaki életét. Lisa azóta átesett az operáción, férje tudósítása szerint jól van. Mi, egészségesek, annyit tehetünk, hogy odafigyelünk magunkra, és a csomók mellett az ilyen típusú bőrelváltozásokat is keresgéljük az önvizsgálatkor -amit, ugye, nem mulasztunk el, soha.

Forrás: Facebook