Jön az ember törzsfejlődésének legfontosabb szakasza: még 150-200 év és kifejlődik a “szuperember”

Ha versenyezned kéne egy állásért egy csimpánzzal, kinek adnál több esélyt? Nos, kis idő múlva ugyanez a helyzet áll majd elő, csak te fogod majomnak érezni magad a biotechnológiával és génmódosítással felturbózott szuperemberek mellett.

mf-cyborg0_2825713b

A jeruzsálemi Héber Egyetem egyik professzora, Yuval Noah Harari, és  angol asztrofizikus kollégája, Sir Martin Rees szerint az emberek 200 év múlva nemcsak halhatatlanok lehetnek, de szupertökéletesek is, hiszen képesek lesznek minden testi hibájukat kijavítani. Mivel ezek a technológiák nagyon sokba kerülnek,  csupán az lesz majd emberi robot, akinek sok pénze van. Eljöhet majd az az idő, amikor ballagásra nem autóért, lakásért, vagy a manapság divatos mellplasztikáért kunyerálnak majd a 18 évesek, hanem egy teljes testcseréért?

7546650728_ef8d343b5f_k

Ha ezt nehezen tartod elképzelhetőnek, gondolj csak a műlábbal futó paralimpikonra, Oscar Pistoriusra, akit egy ideig versenyezni sem akartak engedni, mert műlába annyival erősebb egy normál emberi végtagnál. Na most akkor ő hátrányban van a többi versenyzővel szemben, mert szegénynek nincs lába, vagy pont előnyben, mert olyan lába van, amiről mi csak álmodozhatunk?

9351886108_5f918fc83e_o

A professzorok szerint az emberek soha nem lesznek elégedettek magukkal, egyre jobbá akarnak válni, az ezt kiszogáló technika őrületes fejlődése miatt pedig elképzelhető, hogy olyan változás jön, amit az emberi törzsfejlődésben többmilliárd éve sem láttunk. A vallások szerepe is megrendülhet, hiszen az a felettes hatalom, amihez segítségért, örök életért könyörögnek az emberek, a professzorok és a technológia lesz – mi leszünk a saját isteneink.

Forrás: Telegraph