Volna kedved kutyát sétáltatni havi 900 ezer forintért? Akkor irány London!

A brit minimálbér kétszeresét, azaz havi nettó 911 ezer forintot is hazavihet az a bátor jelentkező, aki a világ egyik legjobb melóját végzi: kutyát sétáltat. Persze nem mindegy, hogy egy masnis palotapincsiről, vagy három dán dogról van szó, mint ahogy a parkok bejárása is fizikai feladat, de még mindig mennyivel jobb ez, mint szalag mellett dolgozni, vagy utcát söpörni, nem?

Egy darab kutyasétáltató összesen tíz órát dolgozhat ebédszünet nélkül a monitort bámulva tizenhárom kutyát is sétáltathat egy nap akár több órán át – de csak 15 napot a 30-ból – ebből jön össze a majdnem havi egymillió forintos fizetés. A legtöbbet persze a londoni és a dél-angliai kutyasétáltatók keresik, a vidéken élők pedig hoppon maradnak, mert ott az udvar sétáltatja a kutyát, meg a lánc. Ha valakinek ez nem lenne elég, nyisson kisállat-óvodát, ahová az elfoglalt gazdik munakidőre beadhatják kedvencüket, hogy az ne otthon unatkozzon az üres lakásban.

Vajon ha háziállat lennék Angliában, azért járna pénz? Vagy legalább teljes ellátás, ovival? Aztán mehetünk a kozmetikushoz fürcsizni.

Forrás: Standard