Belehalt a fogyókúrába a Stillman-diéta arca

M.D. Irwin Maxwell Stillman 1967-ben alkotta meg saját diétás módszerét. A szénhidrátokat, zsírokat tiltó, fehérjefogyasztáson alapuló fogyókúra legnagyobb arca, Karen Carpenter énekesnő saját maga mutatta meg, hova vezet a módszer: gyakorlatilag éhen halt tőle.

kkkkk

Karen diéta előtt, és halálosan vékonyan

Mr. Stillman ugyanis azt javasolta, hogy a 6 kisebb étkezés során csak sovány húsokat, tengeri herkentyűket, tojást és sajtot lehet enni, és napi nyolc pohár vizet is meg kell inni. Kész. Se gyümölcs, se zöldség, se semmi más nem volt engedélyezett.

A 160 cm magas Karen Carpenter 66 kilósan kezdett bele a diétába 1967-ben, és 8 év múlva, 1975-re 41 kilósra fogyott, végül 1983-ban halt meg az anorexia szövődményei miatt, nem sokkal 33. születésnapja előtt. Jó a Stillman-módszer, nem igaz?

A fogyiguru könyve

A fogyiguru könyve

A diéta rövidtávon hatékonynak tűnik, mert gyors súlyvesztést tud előidézni, ugyanakkor edzéssel és a magas fehérjebevitellel  megmarad az izomtömeg. Emiatt ez a diéta sok túlsúlyos embernek csábító lehet első hallásra, hiszen ennél gyorsabban már csak a fényevéssel lehet fogyni. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal is, hogy az alacsony kalóriabevitel és a szénhidrát hiánya miatt levert és fáradékony lesz a diétázó, emellett figyelmetlen és csökken szellemi teljesítőképessége, tehát rövid távon sem éri meg ezzel a módszerrel lefogyni.