Innen lehet felismerni minket: a magyar turista nejlonszatyorral rohangál fel-alá a tengerparton

Nem kaptunk túl jó visszajelzéseket a magyar turistákról: a Szallas.hu weboldal nem reprezentatív felmérése szerint zoknis szandálos istencsapásai vagyunk, akik szemetelnek, zabálnak, és viszik, ami mozdítható.

Nézzük pontokba szedve, milyen is az átlag magyar, ha nyaral:

1. Hangoskodik

A legtöbb megkérdezett szerint ez a legfeltűnőbb tulajdonsága, harsányan, a többiekkel mit sem törődve beszél, ráadásul magyarul, mivel azt külföldön úgysem értik. Egészen addig el lehet kerülni a kínos szitukat, amíg nem botlik egy külföldön élő magyarba, ami tegyük hozzá, nem is olyan nehéz.

2. Nem beszél nyelveket

Képtelen más nyelven megszólalni akkor sem, ha szükség lenne rá. Ha a szerencsétlen nem érti a magyar szót, elmondja sokszor és hangosan, hátha akkor bejut az információ. Ennél csak az rosszabb, amikor  – minek ide szótár – megpróbálja félig németül, félig angolul, esetleg oroszul előadni, mit szeretne, így történt meg, hogy egy honfitársunk óvszert kapott a kért kenyér helyett, vagy épp bent ragadt egy áruházban, ahol nem értette, hogy a zárórára figyelmeztetik.

3. Hűtőtáska tele rántotthúsos szendviccsel

A megkérdezettek szerint étel és ital nélkül egy magyar sem indul a tengerparta, a minimum az egy megpakolt hűtőtáska, ami tele van szendvicsekkel a váronézéshez is. A sláger továbbra is a rántott húsos zsemle.

4. Hasitasi, nejlonszatyor és szandazokni

Ha magyart akarsz fogni külföldön, keresd azt, amelyik zoknit visel szandállal, nejlonszatyorral mászkál, vagy  övtáskát és a nyakba akasztható műanyag pénztárcát hord.

5. Törvényen kívülinek érzi magát

Szinte teljesen mindegy, hogy az adott országban, hotelben vagy múzeumban milyen szabályokat szeretnének betartatni, a magyar turista egyrészt el sem olvassa, másrészt nem érti, de végső soron nem is érdekli. Alkudna ott is, ahol nem illik, és ami ingyen van, az biztos, hogy öt percen belül a táska alján landol.