Egy évnyi fizetett szabadságot kapnak a szülők: ilyen egy igazán családbarát munkahely

Richard Branson, a Virgin cég alapítója nemrég bejelentette, hogy innentől a cég összes olyan dolgozója, aki kisbabát vállal, egy évnyi fizetett szabadságot kap.

A Virgin cég azt szeretné demonstrálni, hogy a munkavállalóik egészsége, jóléte fontosabb, mint az állandó hajsza a teljesítmény után. A legtöbben pont amiatt nem mernek gyermeket vállalni, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy lesz hol dolgozniuk a gyerek ovis korában, de a Virginnél legalább ettől nem kell tartania senkinek.

Virgin-baby

Richard Branson az elmúlt 40 év egyik legmeghatározóbb vállalkozója, a Virgin cégcsoport pedig a legszerteágazóbb vállalkozás a világon, jelen van a zenei piactól a vasúti – és légiforgalmi piacokon át a bank – és egészségügyi szektorokon át az űrutazásig mindenhol. Branson minden őrült ötletre kapható, például egy elvesztett fogadás miatt nőnek öltözött, és stewardessként beszélgetett az emberekkel barátja légitársaságának, az Air Asia-nak a fedélzetén Ausztrália és Malajzia között.

Sir-Richard-Branson

A mostani intézkedése nem az első, ami az alkalmazottai jólétét szolgálja, korábban azt nyilatkozta, mindenkinek annyi szabadság jár a Virginnél, amennyit csak akar.

Forrás: Mirror