Tudja, hol a helye: Ilyen volt egy jó feleség az ötvenes években

Ha megnézed a régi bizonyítványokat, ellenőrzőket, a tantárgyak között megtalálod a háztartástant is – akkoriban még minden lánynak meg kellett tanulnia megfelelően ellátni az állatokat, főzni, mosni, takarítani, kapálni, és még sorolhatnánk. Egy 1955-ből származó, ezeken az órákon is használt tankönyvből még további intelmeket ismerhetünk meg, amiktől én személy szerint nagyon örülök, hogy a sokat szidott 2000-es években élhetek.

Tehát, egy jó feleség: “Készítse el a vacsorát időben. Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát.”

“A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra, és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el. Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait. Hallgassa meg amit mondani akar, és még ha Önnek is sok mondanivalója van számára, ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően.”

“Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében Önnél. Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni Ön nélkül. Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket, és ne gyanakodjon az ítélőképességében vagy fedhetetlenségében.”

Ó, és itt jön a kedvenc részem:

“Ne felejtse el, hogy Ő a ház ura, és mint olyan, mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan.
És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye.”

Egy ennél is régebbi, 1939-es tesztből, melyet dr George Crane pszichológus állított össze, az is kiderül, hogy a jó feleség nem festi pirosra a körmeit, vacsorával várja az urát, a nagyobb kiadások előtt mindig konzultál vele, és az ágyban a saját oldalán marad, nem foglalja el férje helyét.

Forrás: Snopes, Dailymail