Magyar nő vezeti a világ legokosabb embereit összefogó Mensa szervezetet

A világszerte nagyjából 130.000 tagot számláló Mensa International szervezet új elnököt választott a következő két évre: Balanyi Bibiánát.

Bibiána a többi nemzetközi egyesület jelöltjeit legyőzve jutott az elnöki székbe, miután 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és tíz évig volt annak elnöke. Hat évvel ezelőtt a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották, így biztos, hogy az előtte álló feladattal is kiválóan megbirkózik majd.

136741

Kép: Nol.hu

Kampányában új honlapot, a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, és a kulturális különbségek jobb megértését tűzte ki célul, július 1-től pedig el is kezdheti megvalósítani őket. Bibiána az egyesület fennállása óta a harmadik női vezető, és az eddig megválasztott legfiatalabb elnök.

A Mensa egyesületébe csak azok az emberek léphetnek be, akik a Mensa külön IQ-tesztjén a népesség legokosabb, mindössze 2 %-hoz tartoznak. A nemzetközi szervezetet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a magas intelligenciájú embereket összefogja, támogassa.

Bibiána amellett, hogy tag, és immár elnök, fordítóként, tolmácsként, és tanárként dolgozik. Érdekli a biológia, a fizika, a történelem, az asztrológia, az egyiptológia, a karate, a gitár, a tánc, a fotózás, a biliárd, a csillagászat, az orchideák, és még sorolhatnánk. Megfelelő férfi partnert ezek után persze nehéz találnia, Bibiána szerint  a férfiak egyszerűen félnek az okos nőktől, mert egy eszes, talpraesett, irányításra nem szoruló lány mellett nehéz felsőbbrendűnek látszani.

Forrás: Mensa, Nol.hu