A Down-szindrómás tinilány most újraírja a szépség fogalmát

A 18 éves Madeline Stuart szeretné megváltoztatni a társadalom képét a Down-kórról, s ehhez különleges módon fogott hozzá: 20 kilót fogyott és gyönyörű képeket közölt magáról a Facebook oldalán.

down4

Forrás: Facebook/Madeline Stuart

Amikor Madeline megszületett, az orvosok azt mondták, nem lesz képes normális életet élni. “Emlékszem, mikor kisbabaként a babakocsiban tologattam, az ostoba emberek azt mondták, nem kéne őt nyilvánosan mutogatnom” – mesélte a lány édesanyja, Rosanne a BuzzFeed-nek. “Az orvosai úgy vélték, hogy soha semmilyen eredményt nem fog tudni elérni.”

down1

Forrás: Facebook/Madeline Stuart

Néhány hónappal ezelőtt Madeline rájött, hogy nem boldog az életével és úgy döntött, hogy változtat néhány dolgon. Elkezdett sportolni és egészségesen étkezni. Közel 20 kilótól sikerült megszabadulnia, ami rengeteg önbizalmat adott neki, kinyílt számára a világ. Frissen megszerzett önbecsülésével a fiatal lány úgy döntött, hogy betör a divatvilágba, hogy megváltoztassa a társadalom képét a Down-kórról. Madeline tudja, hogy ez egy embert próbáló vállalkozás, de bízik magában és a missziójában.

down2

Forrás: Facebook/Madeline Stuart

“Nagyon túlsúlyos voltam, de elhatároztam, hogy változtatok az életstílusomon és az étkezési szokásaimon, hogy hosszú és boldog életem legyen. Most azt határoztam el, hogy segítek másoknak is, hogy nekik is sikerüljön ezt elérni…” – tette közzé Facebook oldalán.

down5

Forrás: Facebook/Madeline Stuart

Rosanne mindig is tudta, hogy lánya nagy dolgokra hivatott, még akkor is, amikor mások az ellenkezőjét állították. “Eldöntöttem, hogy soha nem fogom hagyni senkinek, hogy kritikus legyen vele” – mondta. “Minden nap elmondom Maddy-nek, hogy milyen csodálatos, vicces, okos, gyönyörű és lenyűgöző ember is ő.”

Forrás: Buzzfeed