Csak nagyapja maradt a csecsemőnek: szülei lemondtak róla furcsa kinézete miatt

A most kéthetes kislány a terhesség hetedik hónapjában, mindössze 800 grammal jött a világra, az orvosok szerint magzati fejlődési rendellenesség és egy kromoszóma betegség okozza furcsa kinézetét. A szülők egészséges gyereket vártak, a szüléskor sokkot kaptak, és sorsára hagyták gyermeküket.

Indian-Mother-and-Father-reject-baby

Az aprócska indiai kislány ritka bőrbetegsége miatt egészen ráncos, így pedig senkinek sem kellett, kivéve  50 éves nagyapját, Dilip Dodet. A papa az első pillanatoktól gonozza a kicsit, kecsketejjel táplálja, és kórházba is elviszi, ha ápolásra szorul. A szülőkkel is felvette a kapcsolatot, de azok hallani sem akarnak kislányukról.  “Sebaj, én helyettük is megteszek mindent, hogy a lehető legszebb életet biztosítsam neki” – mondja erre Dode, akinek a külvilág visszajelzéseivel is meg kell küzdenie.

Indian-Mother-and-Father-reject-baby3

Nemcsak a szülők iszonyodtak ugyanis a babától, a falujukban sokan még ránézni sem mernek a gyermekre, mert úgy gondolják, akkor elkapják a betegségét.

Indian-Mother-and-Father-reject-baby4

A mumbaii Wadia Kórház szerencsére ingyen vállalta a kislány gyógykezelését, még szállást is intéztek a  nagypapának, hogy unokájával maradhasson. A kezelőorvosok egyelőre kromoszóma rendellenességre gyanakszanak, és várják a kislány összes leletét. Ha lesz diagnózis, akkor elkezdhetik a kezelést is, hogy a pici minél hamarabb jobban legyen.

Forrás: Mirror