Magyar lány által tervezett bumerángpad nyűgözte le egész Dubajt

Szőnyi Anna a MOME építész szakán diplomázott és lassan már hét éve dolgozik Dubajban dizájnmenedzserként. Nemrég egy bumerángformákból álló padot tervezett a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium pályázatára, és az Urban Design Initiative kategóriája győzteseként kiáltották ki.

pad1

Anna, alkalmazkodva az állandóan változó, átformálódó városokhoz egy alakítható, formálható padot álmodott meg, amin kényelmesen pihenhet meg minden városlakó. “A város, mint hely állandóan változik, de a bútorok, amelyek benne vannak, statikusak. Arra gondoltam, miért ne lehetne olyan bútorokkal teleszórni a városokat, amelyek interaktívak, és ugyanúgy változnak, mint a városok” – mondta a fiatal tervezőnő a Híradó.hu stábjának. “A pad egy teljesen egyszerű ötleten alapul: át lehet forgatni az elemeket egyik oldalról a másikra. Azt akartam elérni, hogy egy teljesen egyszerű padból egy különleges művészeti alkotás, egy szobor alakuljon ki.”

A bumerángpad váza biztonságos acél, a többi 73, elforgatható elem pedig fából, az egyedileg mozgatható alkatrészek segítségével olyanná formálhatjuk a padot, amilyenre csak akarjuk. Azzal, hogy Szőnyi 128 pályázó közül győztesen került ki a versenyből, az álma egyben meg is valósulhatott: a fődíj ugyanis az volt, hogy finanszírozzák a nyertes pályamű kivitelezését.