Egy repülőtér, ahol a landoló gépek szinte súrolják a járókelőket

Viszonylag ritka, hogy a reptér miatt foglalja valaki a nyaralását egy bizonyos városba. Létezik azonban egy sziget, amelynek mégis a leszállópályája, kiváltképp érkező és induló utasszállítói számítanak a fő vonzerejének.

r5

Szkiathosz egy apró sziget az Égei-tengeren, amely mindösszesen 12 kilométer hosszú és átlagosan 6 kilométer széles, mégis van saját reptere.

r1

A sziget adottságaiból kifolyólag praktikusan kellett kialakítani a leszállópályát, hiszen nem állnak a pilóták rendelkezésére végeláthatatlan aszfaltcsíkok a kényelmes landoláshoz.

r3

A repülőgépek így hát szinte súrolják az autóúton közlekedő járművek tetejét ereszkedés közben. Sok turista kipróbálja azt is, hogy a gépek indulásakor beáll a hajtómű szelébe – olvasható az erdekesvilag.hu-n.

r2

Szkiathosznak túl sok turistacsalogató építménye vagy történelmi emléke nincs, de mióta Meryl Streep itt forgatta a Mamma Miát, igazi zarándokhellyé vált a bájos kis sziget a szomszédos Szkopelosszal együtt.

Skiathos-Citta1

Szkiathosz repülőgépek nélkül is gyönyörű

Az autentikus görög édenkert 44 kilométeres partszakasza híres kristálytiszta vizéről és aranyló homokjáról.

koukou2

Koukounaries strand

Itt található Görögország legszebbnek mondott strandja is, a  Koukounaries, melyet egykor még Európa legszebb tengerpartjának is kineveztek.

Itt megnézhetsz egy videót a hajmeresztő landolásról:

Forrás: Görögország.network, Érdekes világ