Daphne Sheldrick – A nő, akit az elefántok anyjaként ismernek

Daphne Sheldrick volt az első nő, akinek sikerült felnevelnie egy újszülött, árva elefántot. Az asszony hosszú éveken át tanulta a kenyai állatok táplálását, tartását, a tápszereket, így nemcsak elefántokat, de rengeteg más kölyök állatot is sikeresen felnevelt, közben pedig az egyik legromantikusabb afrikai történet főszereplőjévé vált.

Forrás: Friendsofafricaaz.org

Dpahne nemrégiben egy elefántbébivel (Forrás: Friendsofafricaaz.org)

Daphne 1934-ben született Kenyában, vadállatok és háziállatok között nőtt fel, és a jövőjét is velük tervezte, így egyetem helyett férjhez ment, és vadállatokkal kezdett foglalkozni. A kenyai parkban találkozott az akkor 37 éves, nős Daviddel, a fővadőrrel, akitől, bár nagyon tetszett neki, igyekezett érzelmileg távol maradni saját házassága és kislánya miatt. Nem igazán sikerült: hiába titkolta hosszú ideig érzelmeit, minél több időt töltött együtt Daviddel, annál nyilvánvalóbbá vált, hogy megtalálták egymásban lelki társukat. Daphnétől időközben elvált a férje, mert másba lett szerelmes, és David is elvált a feleségétől, szabad lett hát az út a két szerelmes előtt.

article-0-11AC465A000005DC-802_638x464

Daphne, David, és kislányuk (Forrás: Dailymail)

Daphne és David majdnem 17 éven át éltek és dolgoztak együtt, felneveltek, rehabilitáltak árván maradt vadon élő állatokat, s közben szoros kapcsolatot alakítottak ki velük: jóbarátok lettek antiloppal, törpemongúzzal, fehérfejű bivalyszövővel, zebracsikóval, és többek között Eleanorral, az elefánttal, akivel a mai napig tart a jó kapcsolat – nem hiába nevezik Daphnét az elefántok anyjának.

Sheldrickék kislánya, Angela kis rinocéroszt etet

Sheldrickék kislánya, Angela kis rinocéroszt etet

Mindeközben a nagy boldogságban és szerelemben élő házaspár hatalmas harcot vívott az orvvadászat visszaszorításával, a kenyai állatok védelmével, egészen addig, míg David tragikusan korán, 57 évesen életét nem vesztette szívrohamban.

Daphne fiatalon

Daphne fiatalon

Daphne ma is életben van, ősz hajjal menti tovább az állatokat, létrehozta a férje nevét viselő David Sheldrick Vadvédelmi Alapítványt, és a Nairobi Nemzeti Parkban lévő állatmenhelyet és bölcsődét is ő működteti.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha kell, együtt alszanak az elárvult, félelemtől reszkető kis kölykökkel, akiknek anyját tőlük egy méterre lőtték le, cumisüvegből táplálják, gyógyítják és tanítják őket.

MyWildAffair_Daphne_Trunk_tx800

Mivel a kölyökállatok úgy tekintenek gondozóikra, mintha azok a pótszüleik lennének, gyakran előfordul, hogy a már kiengedett és rehabilitált felnőtt elefántok visszatérnek egy-egy látogatás erejéig, megmutatják azóta született kicsinyüknek, aztán visszasétálnak élőhelyükre.

Daphne ma is aktívan dolgozik (Forrás: Standard.co.uk)

Daphne ma is aktívan dolgozik (Forrás: Standard.co.uk)

Forrás: Kpbs