Emberek százait mentette meg az öngyilkosságtól az ausztrál férfi

Három évvel ezelőtt,  2012-ben hunyt el Don Ritchie nyugdíjas ausztrál üzletember, aki a hivatalos becslés szerint 160, más értesülések szerint viszont közel 400 ember életét mentette meg az elmúlt évtizedekben.

Don-Ritchie-550x309

Don Ritchie a szakadéknál

A férfi a Sydneyi-öböl fölé magasodó Gap-szikla közelében lakott feleségével: ez a gyönyörű hely viszont nemcsak turistákat vonz, hanem öngyilkos-jelölteket is, akik arról a helyről szeretnék a mélybe vetni magukat. Az idős Don Ritchie az ablakból figyelte ezeket az embereket, és ha látta, hogy valaki kétségbeesett arccal lefelé nézelődik, akkor odasétált hozzá, beszélgetést kezdeményezett, igyekezett megnyugtatni az illetőt, és eltéríteni szándékától. Ha másképp nem ment, elkapta a grabancukat, és szó szerint visszarántotta őket a sziklára a levegőből. Mivel idős korára rákos lett, erre fizikailag már nem volt képes, így maradt a sok beszélgetés és lebeszélés – ha az illető megnyugodott, gyakran meghívta magukhoz egy teára.

A hely, ahol százak élete menekült meg egy kedves férfi miatt

A hely, ahol százak menekültek meg egy kedves férfi miatt

Persze nem mindig volt sikeres a dolog, de Don Ritchie azt mondta, több embert mentett meg, mint amennyit elveszített, tevékenységéért pedig az Ausztrál Érdemrenddel tüntették ki 2011-ben.

Forrás: Odditycentral