BKV-figyelő: Le kellett szállnia a buszról egy lánynak, mert miniszoknyában volt

BKV-figyelő a napokban egy felháborító esetet közölt az oldalán.

Írásuk szerint egy miniszoknyás, de nem kihívóan öltözött lány június 15-én csupán felszállt a 112-es buszra, érvényesítette a jegyét, és rendeltetésszerűen használta a járművet az utazásra. Két megállóval későb egy csapatnyi fekete ruhás vallásos ember is felszállt, és azután, hogy prostituáltakhoz hasonlították, szó szerint arra kényszerítették a “szeméremsértő” lányt, hogy elhagyja a buszt. Igen, az ellenőrök pont ilyenkor szívódnak fel, de ebben a helyzetben ott voltak, a közterület felügyelők is ott voltak, és a vallási csoportnak adtak igazat.

A továbbiakat idézzük a lány nyílt leveléből:

“Két megállóval odébb felszállt a buszra egy nagyobb társaság. Hat idősebb, hetven körüli hölgy és öt tizenéves gyerek (két fiú és három lány). Mindenki hosszú ujjú, fekete ruhában és nadrágban volt, fekete, zárt cipőben. Volt elég ülőhely a buszon, így maradtam a helyemen a középső ajtónál, ahol ez a társaság is helyet foglalt.

Nem sokkal ezután, úgy egy megállóval odébb, az egyik idősebb hölgy odajött hozzám és megkért, hogy szálljak le a buszról mert öltözékem és kinézetem megbotránkoztatást kelt köreikben. Fiatal, 20 éves lány vagyok és a nagy meleg miatt egy miniszoknya, egy ujjatlan póló volt rajtam és egy lapos szandál, a hajam tüsire volt vágva.”

Kiderült, hogy szegény lány öltözetével a vallásos fiatalokat  megrontja, erre felajánlotta, hogy odébb ül, ahol nem látják, de nem száll le. Nos, mégis kénytelen volt.

“Odajött még két idősebb hölgy a társaságukból és közölték, hogy nekem ezen a buszon nincs helyem. Fuvaroztassam magamat a stricimmel, biztos, hogy van limuzinja. A BAH-csomópontnál ellenőrök szálltak fel a buszra közteresek kíséretében. Kérték tőlem is a jegyet, amit fel is mutattam, majd hátra mentek ahhoz a “vallási” társasághoz. Fél füllel hallottam, hogy rólam beszélnek valamit. Sajnos nem tévedtem. Az egyik közteres odalépett hozzám és kérte, hogy a következő megállónál szálljak le a buszról. Megkérdeztem, hogy miért. Állítólag elővettem a melleimet és stíröltem a társaságban lévő fiatalokat, akik még nincsenek 18 évesek. Közöltem, hogy ez nem igaz! Mivel rajtunk kívül mások már nem voltak a buszon, ezért nem volt, aki mellettem tanúskodjon. (…) Tizenegy ember tett ellenem panaszt és ha nem távozom a járműről, hatósági intézkedést fognak foganatosítani ellenem! Van hat nagykorú tanú egy ellen és jelenleg közszeméremsértés és fiatalkorúak veszélyeztetése a vád ellenem.”

Mivel a lány nem akart rendőrségi ügyet magának, leszállt, és a következő busszal minden gond nélkül eljutott oda, ahová szeretett volna.

Forrás: Bkvfigyelo

Frissítés: A BKK cáfolta az alábbi hírt a Bors-nak, elmondásuk szerint kivizsgálták az esetet és megállapították, hogy a történet nem igaz: “A megjelölt napon és időpontban a 110-112-es autóbuszokon jegyellenőrzést végző két jegyellenőr sem tud az esetről. A jegyellenőrök elmondása szerint a múlt hét hétfőjük konfliktusmentesen telt. Mint elmondták, nem keveredtek vitába sem miniszoknyás női utassal, sem fekete ruhát viselő, idősekből és kiskorúakból álló (vallási) csoporttal, illetve nem is találkoztak aznapi munkavégzésük során a leírásnak megfelelő személyekkel. A tömegközlekedési járműveken viselhető ruházatot nem írja és nem írhatja elő a BKK, mivel azzal az utasok személyiségi jogait sértené. Az öltözködési stílusuk alapján a BKK jegyellenőrei nem diszkriminálhatják az utasokat” – írták.