“El sem hiszem, hogy ennyi jó ember van a világon!” – Falubéliek segítenek újraépíteni a leégett családi házat

Török Lajos hosszú éveken át építette azt a házat, ahol három gyermekével nyugodtan szeretett volna élni. Egy véletlen tűzeset miatt viszont az egész porig égett, de Litér falu közössége nem hagyta, hogy Lajosék úgy érezzék, itt a vége mindennek.

Ennyi maradt a házból (Kép forrása: Omegahírek)

Ennyi maradt a házból (Kép forrása: Omegahírek)

A férfi évek óta egyedül neveli két gyermekét, a harmadikat feleségével megosztva, szerencsére a tűzben egyikük sem sérült meg, viszont szó szerint mindenük odalett. “Még soha ne segített rajtam senki, egész életemben csak küszködöm és dolgozom keményen, hogy a gyermekeimnek mindene meglegyen” – mesélte el a férfi a veol.hu-nak, hogy érzékeltesse, milyen nehéz élete van. Megviselte az, hogy a házassága válással végződött, és a sors úgy hozta, hogy ő neveli a “szeme fényeit”, ami nem kis kihívást jelent neki, hiszen mosni, főzni, takarítania kell mindannyiukra, ellenőrizni a leckét, egyszóval anyai és apai feladatokat kell ellátnia egyszerre.

A család a barátokkal (Kép forrása: Tudnodkell.info)

A család a barátokkal (Kép forrása: veol.hu)

“Ami a tűz után jött, minden képzeletet felülmúlt” – mesélte Lajos lelkendezve. A település összefogott a nagymamánál átmenetileg elszállásolt család érdekében: eleinte ruhát és élelmet vittek nekik, a polgármester felesége a tragédia másnapján saját költségére ment el bevásárolni a családdal, most pedig közös erővel újraépítik a házat is.

Varga Mihály, egy helyi murvabánya tulajdonosa munkát adott Lajosnak, a helyi önkormányzattal és néhány veszprémi vállalkozóval összefogva építőanyagokat is szereztek a házhoz. Lajos elképzelni sem tudott volna ennyi emberi jóságot, nagyon meghatottan mesélt a sok jóról, amit a tragédia óta kaptak.

Varga Mihály és Török Lajos (Kép forrása: Tudnodkell)

Varga Mihály és Török Lajos (Kép forrása: veol.hu)

“Énrajtam még soha nem segített senki, el sem hiszem, hogy ennyi jó ember van a világon!” – mondta könnyes szemmel.

Forrás: Veol.hu